Protez konusunda atılan somut adımlarla beraber sağlıklı bir yaşam için pek çok forma sahip olmaya başladık. Bu durumda da diş protezlerinde de ciddi bir etki görebiliyoruz. Eskiden beri üretilen ve sağlıklı dişlere sahip olmayan insanlara hem sağlık hem de estetik açıdan çözüm sağlayan protezler artık yavaş yavaş tarih olmaya başladı.
Geleneksel protezlerin sabit ve hareketli olarak iki farklı alternatifi bulunuyordu. Fakat gelişen teknolojiyle birlikte hibrit protez tanımı ortaya çıktı. Bir bakıma hem sabit hem de hareketli bir protez yapısından söz etmek mümkün olabiliyor. Teorik anlamda diğer protezlerden çok daha konforlu bir kullanım sunulabiliyor.
Hibrit protez için öncelikli olarak hastalarda en az 4 implant vidasıyla tedaviye başlanmaktadır. Ardından akrilik zemin üzerine diş etleriyle bağlantılı bir zemin hazırlanarak dişlere geçilir. Dişler çoğunlukta tüm dişleri kapsadığı için tek parça olarak damakla bütünleştirilir ve protez olan damak implant vidalarıyla oturtulmak suretiyle sabitlenir. Ancak aynı zamanda daha konforlu bir diş kullanımı yaratılabilmesi için hasta ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş implant standartları kullanılır.
Örneğin hibrit protez fiyatları uygulanan tedavinin niteliğine göre değişebilir. Bazıları için implant vidaları özel bir malzeme seçilirken bazıları için dişlerin porselen tercih edilmesi sık karşılaşılan durumlardan oluyor. Üstelik çok daha doğal bir görünüm elde edildiği için protez kullananların yaşadığı genel sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkmış oluyor.
Hibrit protezler için özel olarak bir kısıtlama bulunmuyor. Ancak implant tedavisiyle eşdeğer bir uygulama olduğu için diş etlerinin buna uygun olması tabi ki önemli bir faktöre dönüşüyor. Eğer diş etleriniz implant tedavisi için uygun değilse hibrit protez tedavisi de zorlaşabiliyor.
Yinede uzman bir diş hekimi tarafından muayene edilmeden bu kanıya varmak doğru değil. Hibrit protez kullananların doğallık haricinde protezin aniden ağızdan çıkması, yemek yerken yaşanan sorunlar ve protez hareketliliği açından büyük bir rahatlığa kavuştuğunu vurgulayalım. Takma diş protezlerini kıyasladığımız zaman en çok tercih edilen alternatif olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
Diş kaybı gibi durumlarda implant destekli hibrit protezler geleneksel protezlere alternatif olarak uygulanabilmektedir. Hibrit protez uygulamasına hem taş diş eksikliği yaşayan hastaların hem de kısmi diş eksiliği sorununa sahip hastaların tedavisinde başvurulabilir.
Bu yöntemde protez implantlara vidalarla sabitlenip, ihtiyaç halinde sadece hekim tarafından çıkarılabilmektedir. Amaç, hastalara çıkarılabilir olmayan ancak diş hekimi tarafından vidaları periyodik olarak sıkmak veya değiştirmek için çıkarılabilen bir seçenek sunmaktır.
Hibrit protezlerin bakımını hekiminiz tarafından önerildiği şekliyle düzgün bir biçimde yapmanız gerekir. Düzenli diş fırçalama ve süperfloss olarak bilinen diş iplerinin kullanımı önem arz eder. Ayrıca ağız duşu kullanımı da ağız içinin ve diş aralarının iyice temizlenmesini sağlayarak tam bir ağız temizliği yapılmasını sağlar.
Çeşitlerine ayrılmaktadır. Ayrıca bu protezlerin kullanımında birçok uzmanın denetimi gereklidir.
Mapa Dental, bilimsel, teknik ve yenilikçi bir yaklaşım ile teknolojisini,,
Dijital Sistemlerde Mükemmelliği arayan Diş Hekimlerine ulaştırmaktadır.
Monolitik zirkonyum, nanoteknoloji ile üretilmiş alt yapı bloklarından tek parça olarak CAD-CAM ile üretilir. Nano düzeyde tanecik çapına sahip olan monolitik zirkonyum kuronlar son derece sağlam bir yapıdadır.
E.Max Kaplama: Diş hekimliğinde hastalara gerçekçi, doğal görünümlü gülümsemeler vermek için özel seramikler kullanılmaktadır. IPS E-Max, diğer diş restoratiflerinden farklı olarak gücü ve güzelliği birleştiren seramik bir malzemedir.
All on 4 implant, diş kaybı olan hastalara belirli açılarla 4 tane implantın yerleştirilmesi ile uygulanan bir sabit protez tekniğidir. Son yıllarda diş hekimleri tarafından en çok tercih edilen tedavilerin başında gelen All-on implantlar 4 ya da 6 adet implant uygulaması içermektedir.
All on 6 implant, diş kaybı olan hastalara belirli açılarla 6 tane implantın yerleştirilmesi ile uygulanan bir sabit protez tekniğidir. Son yıllarda diş hekimleri tarafından en çok tercih edilen tedavilerin başında gelen All-on implantlar 4 ya da 6 adet implant uygulaması içermektedir.
Dilerseniz laboratuvarımızla iletişime geçerek danışmanlarımızdan size uygun tarih için randevu oluşturabilirsiniz.
Alanında öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen “Mapa Dental”, 2020 yılında güçlü, alanında profesyonel ve yenilikçi bir kadro tarafından kurulmuştur. Amacımız; piyasadaki CAD/CAM ile üretilen dental alt ve üst yapı açığını, tüm iş süreçlerinde üst düzey teknolojiler kullanarak kapatmak ve bireysel aynı zamanda kurumsal anlamda da sürekli gelişerek, çalışanlarının bir parçası olmaktan gurur duydukları, sektöründe farklılıklar yaratacak, kalıcı üstünlükler sağlayacak ürünler geliştirerek, evrensel, saygın ve piyasa değeri yüksek marka olmaktır.